Cyklen / cyklerne i triathlon

En såkaldt “triathloncykel” er en enkeltstartscykel. Javel den såkaldte “tricykel” kan have mindre skarpe vinkler. Men det er en enkeltstartscykel i bund og grund. Så kan der komme alle mulige bagagebeholdere og drikkesystem på, som der så gør at den velegnet til en IM 70.3 el. IM 140.6. På den måde bliver den såkaldte “tri-cykel” til en langdistance enkeltstartscykel. Triathlon er også cykling, hvor der må ligges på hjul (især mesterskaber som OL og lign.) og her køres der altså på en samletstartsracer. Derfor giver det faktisk ikke nogen mening, at kalde nogen cykel for en decideret “triathloncykel”.

Ift. træningen så vil det være fordelagtigt at have både en samletstartsracer og en enkeltstartscykel – da variation er vigtigt, hvis du træner meget på cyklen. Der er absolut ikke nogen grund til, at udelukkende at køre rundt på den såkaldte “triathloncykel” hele tiden. Billedet er fra 2016 i Halmstad SWE, hvor jeg deltog i en 70.3 (1,9-90-21,1).