Test af Hoka løbesko (neutral) til asfalt m.v..

Jeg testede HOKA løbesko idag på Østerbro i Marathon Sport. Resultatet blev følgende;

Clifton ; virkede slet ikke for mit vedkommende – jeg kom alt for meget tilbage på hælene i mit løb, og det føltes ubehageligt.

Bondi; ja den har jeg i forvejen, og den er super go ift. den fantastiske stød-absorbering, og med sin “rocker effekt” såleden at det føles naturligt at løbe på mellemfod og forfod.

Carbon X; jeg løb først en km. i 6 min./km. og det føltes rigtigt godt. Den har endnu tydeligere “rocker effekt”, du kommer virkelig frem på foden, og du kan tydeligt mærke der er mere respons i denne end i Bondi’en, hvilket ikke var overrraskende. Men det var virkelig en go oplevelse, og dejligt med denne tydelige respons. Om det så bliver meget hårdere for benene, end at løbe i Bondi’en, ja det vil jeg lade komme an på en prøve. Jeg løb også i hurtigere tempi med Carbon X modellen, i tempo op til 4 min/km. , og konklusionen er ret klar; de er super goe at løbe i for mit vedkommende, og sikkert for mange andre “neutrale” løbere også. Jeg ser den mere som en let træningssko end som en konkurrence sko.

Billedet er med Bondi modellen.