Gode cykelben

Goe ben – ja hvordan får man det ift. cykling tænkes der her? Først og fremmest skal benene være stærke. Det kan gøres ved at cykle mange timer og kilometer i varieret terræn og tempo. Temposkift og intervaller mv. hjælper til at tempoet kommer op.
Styrketræning laves med bl.a. sqauts, benpress og legcurl. MEN der findes faktisk også mere utraditionelle metoder. Crosstraineren er en af dem – denne maskine er en hybrid, hvor træningen er en mellemting imellem cykling og løb. Dvs. der konverteres fint over til både cykling og løb. Jeg har i ret så mange år vist, at denne crosstrainer havde super overførsel til løb, men havde ikke lige tænkt på, at den også overfører fin cykelform over til cyklingen. Dette har jeg erfaret her i 2018, hvor jeg ikke har cyklet noget særligt, men alligevel kunne mærke GOE cykelben, på den aller første tur på raceren her midt i april. Crosstraineren giver godt med styrke i benene, samtidig med at du får trænet din ilt optagelse (kondition).
En helt 4. slags træning som også giver gode ben, er ergometer roning på concept 2 maskinen. Hvert eneste “push” i roningen, fungerer faktisk som en slags sqaut. Så her er der også super overførsel til cyklingen.
Både crosstraineren og ro-maskinen har jeg brugt flittigt i 2018, og her er så forklaringen, på mine GOE ben. Det var en fornøjelse at komme op på raceren, og mærke styrken.