Halmstad IM 70.3 – what a day !

halmstad tri 1halmstad triathlon

Våddragten fra 1987 holdt og cyklen fra 1996 holdt + coach fik sit comeback efter ca. 30 års fravær på denne distance ( og andre lange distancer i triathlon ) !

Det var en meget speciel oplevelse på mange områder. Vejret var ultra dårligt med øs regn i hele perioden fra om morgenen, hvor vi stod op – indtil cykeldelen var klaret. Så forskellen på svømning og cykling var ikke stor – vi kørte i øs plask regnvejr. Solen kom så frem på løbedelen – men det var jo lidt sent. Men jeg undgik punktering, hvilken jeg er taknemmelig over, og der var selvfølgelig flere som udgik pga punkteringer m.v.. Ialt var det faktisk kun ca. halvdelen af alle tilmeldte ( lang og sprint ) som gennemførte. Mange har sikkert også valgt, ikke at stille op på grund af det ekstrem dårlige vejr.

Men bortset fra det, så fik jeg faktisk en god tur. Svømmeturen gik som den nu skulle. Der var selvfølgelig lidt tumult i starten, når nogle hundrede triatleter starter på en gang. Elven var dog meget bred – så det var faktisk luksus mht. plads, selvom det var masse start.

Cyklingen var som nævnt i øs regn også – hvilket selvfølgelig satte sit præg. Men ruten var god, og med fine markeringer, folk som stoppede trafik og ” langning ” af cykelflasker i bedste ” Turde France ” stil, hvilket selvfølgeligt var dejligt. Der kørte konstant masser af motorcykler frem og tilbage, for at kontrollere om 15 meters afstanden blev overholdt ( drafting var forbudt ). Så jo der var ligesom et ret stort ” internationalt snit ” over arrangementet fra arrangørernes side.

halmstad - på vej ud med cykelhalmstad på vej ud med cykle 2

En mindre fin men alligevel sjov oplevelse på cykelturen, var at jeg blev opdaget i at kaste en cykelflaske ud i rabatten. Skruerne til flaskeholderen virkede ikke på 96 modellen, så jeg havde ikke rigtigt andre muligheder. Det resulterede i at jeg fik straf minutter, hvor jeg blandt andet kørte tilbage, for at lede efter flasken. Jeg var lige af cyklen for at kommunikere med dommeren også ( vi fik snakket en del om løst og fast – bl.a også om min 96 model af en cykel ), inden jeg igen skulle finde fokus og cykle videre. Men selvfølgelig var det ikke super lækkert, at have drønet forbi 10-20 stykker, for så at blive stoppet, og skal køre tilbage igen, for at se de selv samme bare drøne forbi mig igen, imens jeg kører modsat vej. Så en sjov – men mindre fed oplevelse. Der gik nok imellem 5-10 minutter med det.

halmstad på vej ud til løb

Løbedelen gik med et meget forsigtigt ” løb ” på omkring 6 min pr. km.. Mine underben var stive af kulde, så jeg var oprigtigt nervøs for om det skulle lykkes at komme igennem de 21 km i god stil. Men benene accepterede det, og jeg holdt et ” steady ” tempo, hvor jeg drak og spiste nærmest konstant. Der var også fin forplejning på løberuten.

Så alt i alt en super god oplevelse med mange udfordringer. Tiden blev 5.50 t. ( 38/2.52/2.08 ) – hvilket jeg godt kan gøre meget hurtigere. Men fokus denne gang var at gennemføre, og have en god oplevelse – det fik jeg så. Tak til mine 2 super gode supportere Sara og Gila – de fik det hele  til at blive meget bedre i regnen !!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *